Kuratóriumi ülés

2015. január 24.

Kuratóriumi ülés 2015.február 6-án

Kedves Kuratóriumi Tagok és érdeklődők!
2015.február 06-án 17,00 órától kuratóriumi ülést tartunk az alapítvány székhelyén.
Téma: 2014 évi tevékenységeket és pályázati eredményeket érintő beszámoló- és értékelés, illetve a 2015-ös év programjainak tervezése
Várom az érdeklődőket!
Csányiné Barna Klára kuratóriumi elnök

Figyelem!

2015. január 23.

Nem kellene visszaélni...



Azzal a sajnálatos ténnyel kellett szembesülnünk (ismét), hogy alapítványunk rendezvényein készült és megosztott képeket illetéktelenek beleegyezésünk nélkül használták programjaik népszerűsítéséhez, illetve pályázati elszámolásokhoz.
Kérünk mindenkit, tartsa tiszteletben, hogy az oldalainkon szereplő - rendezvényeinken készült - fotók és videók a saját tulajdonunkat képezik, azok engedélyünk- és forrásmegjelölés nélkül nem felhasználhatóak!
Tudom, könnyű más tollával ékeskedni, de mégis arra biztatom az ügyeskedőket, próbáljanak meg saját kincstárból gazdálkodni, hosszú távon megéri...és a sikerélmény sem marad el :).
(aki még nem ismeri, szeretettel ajánlom figyelmébe az ide vonatkozó törvény szerzői jogokról szóló fejezetét)
(Kuratórium elnöke)



Alapítványi ülés

2015. január 20.

Téma: A 2014.évi működés összegzése és a 2015.évi pályázatok tervezése

2015.február 02-án 17,00 órától alapítványi ülés kezdődik.
Téma: a 2014.évi szervezeti működés összefoglalása, valamint a 2015.évi  pályázatok tervezése, leendő nemzetközi kapcsolatok együttműködési területeinek véglegesítése.
Várom a kuratóriumi tagokat és az érdeklődőket egyaránt!
alapítvány elnöke

1 %-os felajánlás lehetősége

2015. január 13.

Köszönjük, hogy segít 1 %-ának felajánlásával!













Kedves Támogatóink! Segítőink!
Ezúton szeretnénk megköszönni az eddigi támogatásokat, programjainkhoz nyújtott segítséget, azokon való részvételt.
Az eddigiekhez hasonlóan 2015-ben is szeretnénk minden korosztály részére hiánypótló, örömteli, vidám hangulatú együttléteket szervezni, ahová szeretettel várunk mindenkit.
Köszönjük, hogy adója 1 %-val támogatja alapítványunk működését!
Adószám: 18282388-1-06

Itt a farsang, áll a bál...

2015. január 6.

"Arcod rejtsed álarc mögé, öltsél cifra maskarát..."












A katolikus egyházi kalendárium szerint a farsang  ünnepe vízkereszt és hamvazószerda közé esik, melyhez számtalan népi hagyomány kapcsolódik.
A farsang és az azt követő böjti időszak a tél végére is utal. A téli ünnepkör része, de már előre, a tavaszra utaló mozzanatok is megjelennek benne.
Ősi hiedelem hívta életre a hozzá kapcsolódó zajos mulatságokat. Őseink úgy tartották, hogy a tél utolsó napjaiban a Nap legyengül, és a gonosz szellemek életre kelnek. Vigalommal, alakoskodással, boszorkánybábu elégetésével űzték el őket.
A farsanghoz fűződő szokások számos nép rítusainak emlékét őrzik. A szokások és hiedelmek többsége, és így a maskarás farsangi felvonulás is a vigasság utolsó napjaira, farsangvasárnapra, farsanghétfőre, húshagyókeddre, az ún. "farsangfarkára" összpontosulnak. Ezeken a napokon a felszabadult mókázásé volt a főszerep, vagy ahogyan egyesek mondták ez volt a "fordított világ" napjai.



Új év kezdetén...

2015. január 1.

Amikor az új esztendő kopogtat...













A jutalom, amiért túléltük az ünnepeket, az újév, és már el is jutottunk az újévi fogadalmak csodás hagyományához. Hagyd hátra a múltad, és kezdd elölről! Nehéz ellenállni a kísértésnek újrakezdéskor, hogy a múlt év problémáit a szőnyeg alá söpörjük. Ki dönti el, hogy mikor ér véget a régi, és kezdődik az új? Nem jelzik a naptárban, nem szülinap, nem egy új év. Ez egy esemény. Kicsi vagy nagy? Valami, ami megváltoztat minket. Jó esetben reményt ad, vagy egy új életmódot és világnézetet. Elengedjük a régi szokásainkat, és emlékeinket. A lényeg az, hogy sose adjuk fel a reményt, hogy lesz egy újabb kezdet.
(részlet a Grace klinika c. filmből)

Boldog új évet kívánunk minden kedves Támogatónknak, Segítőnknek!

® Litofilm Kft